Lätta och svårlösta lopp
Delägaren Carel de Graaf, hästen North Star Navi och kusken/tränaren Micael Stjernström nöjda efter andra raka segern. Foto: Magnus Strömsten.

Lätta och svårlösta lopp

Gårdagens tävlingar på Mantorp blev både lätta och svårlösta. Segerrikaste kuskar var Per Lennartsson och Kim Eriksson med tre respektive två segrar. Hemmahästen North Star Navi (bilden) och Micael Stjernström segrade också.  

Framgångsrikast igår var inte oväntat Per Lennartsson med tre segrar. Eskilstunatränaren har en enorm rutin och gör ytterst sällan några misstag alls som körsven. Han inledde måndagen med att sätta dit favoriten Dream Sensation efter att ha disponerat krafterna perfekt när han efter ett varv gled fram utvändigt svåraste konkurrenten What A Winner.
 - Dream Sensation fick göra jobbet utvändigt och det kändes väldigt tryggt hela vägen. Hästen hade inte startat på ett tag så han fick ta det som ett träningsjobb, betygsatte segerkusken.

Lite tur med i bilden
Andra dagssegern med Smiley Brodda fanns lite tur med i bilden för ledande Corona Park såg oslagbar ut vid upploppets början. Men när ledaren ryckte ifrån rullade hon över i passgång och då låg vägen öppen för Smiley Brodda, som tränas av Claes Svensson.
 - Idag hade vi lite tur när ledaren gick över i passgång. Jag såg det tidigt på upploppet och då var det bara för oss att besegra Jepsons häst, uttryckte Per Lennartsson.

Kändes inte bra men blev bättre och bättre
Däremot tredje segern med debutanten Berghsäker W.F. var mera överraskande. Treåringen såg inte mycket ut för världen i värmning och provstart men Gotlandsamatören Johanna Nordenankar hade en väl förberedd häst.  Luckan kom från rygg ledaren 300 kvar och i en snabb avslutning avgjorde Berghsäker W.F. lätt i spurten.
 - Den här hästen hade löphuvud utan dess like. I provstarter kändes han inte bra och jag funderade om jag skulle köra hem till stallet. Men ju mer jag körde desto bättre och smidigare blev han. Allra bäst var han när vi passerade mållinjen, berättade en förvånad Per Lennartsson efter tredje dagssegern.

En hemmavinnare
Förra tävlingsdagen gjorde North Star Navi comeback efter nästan ett halvårs frånvaro och vann direkt för hemmatränaren Micael Stjernström. Igår var det dags för andra raka segern efter ledning från start till mål. Det blev hårt till slut men North Star Navi sträckte på sig och höll undan.
 - Det har varit många problem med hästen som vi fått arbeta hårt med. Men han har haft en tålmodig ägare som stått ut med det, avslöjade Micael Stjernström efter målgång.

Dubbel för Kim
Hemmatränaren Kim Eriksson var körsven bakom två amatörtränade vinnare. Först ut var Makalu Doc som tog ledningen i V4 avd 2 och höll undan knappt före vasst spurtande Baron Tilly.
Andra dagssegern kom via en perfekt styrning i V5-avd 3 med gotländskan Lovely Smile. Lovely Smile tog först ledningen men fick hetsiga storfavoriten Cleopatra Face utvändigt och då valde Kim att släppa. Det bärgade segern för Lovely Smile som attackerade in mot upploppet och tog kommandot för att sedan räddas av mållinjen när Clarisse Leejs kom flygandes en bit ut i banan.

Tomas Thell.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*