King Mr Theo avrundade fjolåret
King Mr Theo och Julia Andersson tog fem segrar tillsammans under 2023. Här den första på Örebrotravet i april, den sista för året på Gävletravet 30 december. Foto: Kurt Einevåg.

King Mr Theo avrundade fjolåret

Fjolårets sista lopp för såväl tränaren Jesper Hedqvist som ryttaren Julia Andersson, slutade med en seger för King Mr Theo i lördags på Gävletravet. Trots ett besvärligt startspår kunde ekipaget vinna i en tät slutstrid. Förstapriset uppgick till 50.000 kr.

Första halvåret av 2023 öppnades på ett mycket bra sätt för King Mr Theo. Det årets sex första starter gav tre segrar och lika många andraplatser.
Därefter gav andra halvan av året två segrar på sju starter, och inga andra pallplatser.

Men i lördags på Gävletravet gick det bättre, där King Mr Theo hade lottats till det yttersta spåret (12) bakom startbilens vinge. King Mr Theo öppnade sin vana trogen snabbt men längre ned i banan än i tredjespår kom inte Julia förrän första kurvan skulle rundas.
Framför Mp-hästen i spåren fanns också Zebulon Pike med Lovisa Bernmark i sadeln. Dessa två hästar tvingades avverka hela det första varvet i tredjespår.

Ledande Önas Py varvade på km-tiden 1.15,9 för Jennifer Persson. King Mr Theo som kom ned i andraspår i samband med varvning styrdes ned på innerspår av Julia Andersson inför slutrundan. Därifrån skuggade Mp-hästen ledaren under slutvarvet. Hemisphere gick en stark slutkurva i spåren för Annie Skoglund och pressade Önas Py. Mellan dessa två hästar kom en lucka i början av upploppet för King Mr Theo och i en tät slutstrid kunde Julia lotsa hästen till seger med ett huvuds marginal.

Segertiden skrevs till 1.16,4a/2140 m och förstapriset till ägarna Jesper Hedqvist & Victoria Hagström uppgick till 50.000 kr.

Årsfacit för King Mr Theo blev därmed fem segrar på 14 starter och 256.800 kr insprunget. För tränaren handlade det om årets sjunde tränarseger och stallets hästar har på 72 starter sprungit in 730.141 kr.

Ryttaren Julia Andersson var väldigt nära att slå 2022 års rekordsiffror. 2023 blev det 12 segrar på 81 ritter (13 segrar på 82 starter 2022) och i pengar 940.345 kr inridet. Endast 4.155 kr under 2022 års siffror.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*