Rullstolsburna Matilda Persson firar segern med sin passhäst Devs Dragon.
Rullstolsburna Matilda Persson firar segern med sin passhäst Devs Dragon.

Hög utdelning trots att flera favoriter höll

Det kördes GS75 igår på Mantorp. Trots att två favoriter och två andrahandsfavoriter vann blev det ändå hela 66.321 kr för sju rätt.

Carl Johan Jepson blev nyckelkusken i omgången och han vann de två avslutande avdelningarna. Sjätte avdelningen vann han som väntat överlägset med Devs Dragon som var GS75-spelets största favorit.

Devs Dragons skötare är Matilda Persson (se bilden) som är rullstolsburen sedan 2007. I november 2017 amputerade hon sitt högerben. Trots detta är hon heltidsanställd hästskötare hos Fredrik Persson. Devs Dragon är Matildas passhäst.

Direkt i loppet efter var det dags igen och nu med överraskningen My Liberty, som var femtestreckad. My Liberty ökade utdelningen från ett värde på 9.557 kr till 66.321 kr.

Bicc’s Avalon imponerade mest

Men den vinnare som fastnade mest på näthinnan var Bicc’s Avalons i den femte avdelningen. Körande Rikard N Skoglund tog en lugn start. 1.100 meter från mål tog ekipaget sats från kön, men flera ekipage gled ut framför i tredjespår.

800 meter från mål blev vinnaren rejält störd av ett annat ekipage och då såg det hopplöst ut igen.Men Bicc’s Avalon började jaga konkurrenterna på sista långsidan. När han började nå ifatt blev han störd på nytt av ett galopperande ekipaget i slutsvängen. Men Bicc’s Avalon kämpade på och kort innan mål kopplades segergreppet på nya rekordtiden 1.14,8a.

En stark notering med tanke på störningarna och Bicc’s Avalon duger i större sammanhang framöver.

-Hästen har hög kapacitet i förhållande till sina insprungna pengar, berömde tränaren Fredrik Wallin.

Dubbel för Mantorpsson

Magnus Dahlén bördig från Mantorp och numera framgångsrik proffstränare på Halmstadtravet. Igår gästade han med två hästar och det 100% utdelning. Lärlingskörda Veiled avgjorde i sista steget i GS75-inledningen. Andra dagssegern ordnade sedan redan nämnda My Liberty i GS75-avslutningen.

Tomas Thell / Roger Elebring.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*