Fyrtal för Jepson – fem för hemmalaget
Nummer ett var All About You hela loppet igår. Med Kevin Oscarsson i vagnen var det spets-o-slut för fyraåringen som tränas av Stefan P Pettersson. Foto: Magnus Störmsten.

Fyrtal för Jepson – fem för hemmalaget

Gårdagens stora segerherre vid Mantorps V64-tävlingar var inte helt oväntat Carl Johan Jepson. Sju uppsittningar gav värmlänningen fyra segrar och tre andraplatser. Hemmalaget tog fem segrar, en av dem All About You (bilden).

 - Det har varit en bra dag. Inte ofta det går så här bra, men jag har kört fina hästar som var i fin författning. I loppen har det också stämt fint och då har det flutit på, tyckte Carl Johan efter fjärde fullträffen.
Inom V64-spelet blev det tre triumfer varav två lite överraskande. Ace of Marke och Rendez Vous var båda tredjehandsfavoriter. Ace of Marke svarade för en toppinsats då det Mikael Selin-tränade stoet drog i ett tufft tempo framme i ledningen. Tidigt var försprånget stort till de bakomvarande men Ace of Marke höll tempot berömvärt och vann överlägset.
 - Väldigt vad bra Ace of Marke var idag. Jag hade fått lite indikationer om att hon gick fint i ledningen. Hon öppnade snabbt och sedan fick det bli ett ganska jämnt hårt tempo. Idag var hon ensam på målfotot, berättade segerkusken.

Spurtade bäst in mot mål
Amatörtränade Rendez Vous har visat prov på hög kapacitet när han håller sig till rätt gångart. Igår hamnade valacken sist i fältet, men kunde dryga varvet från mål följa med bakom ett avancerande ekipage. I ledningen försökte favoriten The Pirate rycka undan i början av upploppet, men då kom Rendez Vous med mäktiga kliv och avgjorde säkert in mot mål.
 - Rendez Vous var felbalanserad senast och vi hade ändrat en del till den här starten. Vi hade lite tur och kom ned i andraspår genom slutsvängen. Men Rendez Vous gjorde ett bra upplopp.

Ny segermaskin för Morgan
Tredje segern kom med J’Aime Pepper som tränas av amatören Morgan Wilhelmsson, som för några år sedan hade en segermaskin i snabblopparen Mack Dragan. Den här nyblivne fyraåringen ser inte ut att vansläktas för igår vann han direkt i årsdebuten. J’Aime Pepper tog ledningen direkt och vann sedan till synes ganska okörd.
Fjärde dagssegern kom bakom favoritspelade Bicc’s Tobee. Carl Johan Jepson var aktiv från start och nådde ledningen in i första kurvan. In på upploppet fick valacken fria tyglar och stack undan på lätta hovar.

Fem hemmasegrar
Totalt vann fem hemmaekipage. Förutom tidigare nämnda Ace of Marke så skar kvartetten Cancelo (Kenneth Smith) a, North Star Navi (Micael Stjernström) a, All About You (Stefan P Pettersson) och Fearless Flier (Andreas Forsberg) a mållinjen som etta i sina lopp.
Mest övertygade Stefan P Petterssons fyraåring All About You som var dagssnabbast tillsammans med körande Kevin Oscarsson.
 - Som han kändes idag är det här en V75-häst, betygsatte Kevin Oscarsson.
 
Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*