Dramatiska dagar för Källberg
Mellan hästar är Anders Källberg först över linjen med Razer Af Knukebo på Axevalla. Foto: MVA Foto 0703974385.

Dramatiska dagar för Källberg

Amatörtränaren Anders Källberg har haft några dramatiska dagar. Vid tävlingarna på hemmaplan nyligen fick han en åktur, han sent kommer att glömma. Elva dagar senare vann han lopp på Axevalla (bilden), även där med viss spänning på upploppet.
 
Vid tävlingsdagen 19 februari på hemmaplan orsakade Anders Källberg ett materialfel på en konkurrent. I samband med väntan på att materialfelet skulle åtgärdas tappade han sin egna häst. Anvil Af Knukebo skenade då ned till stallområdet och orsakade en del skador på flera hästtransporter.

Tur i oturen, så skadades inte hästen nämnvärt och ingen person på stallområdet kom till skada.

Redan dagen efter incidenten var Källberg uppe i sulkyn igen och körde stallkamraten Razer Af Knukebo till en sjätteplats i Eskilstuna. Prispengarna uppgick till 5.000 kr.

Bättre gick det sedan i starten efter på Axevalla i fredags då Razer Af Knukebo trots en löpning utvändigt om ledaren större delen av loppet, kunde bärga en seger med liten marginal.
Att Razer Af Knukebo var först i mål kunde dom flesta se, men måldomarnämnden ville även granska löpningsfilmen och resultatet dröjde.

Efter ett antal minuter kom beskedet att Anders Källberg fick behålla segern, men han blev bestraffad med två olika förseelser. Dels 1500 kr samt körförbud 21 dagar för övrig felaktig maning. Men även 1500 kr för att ej ha hållit rakt spår på upploppet vilket stört medtävlaren Astor De Castella som var trea i mål.

Invändigt fanns också ledaren i loppet, Carrah och när mållinjen skars så skiljde en halv längd mellan tättrion. Segertiden blev 1.18,0/2140 m och förstapriset var 15.000 kr.
Razer Af Knukebo har nu en startprissumma på 224.900 kr.

Kommande söndag på Kalmartravet, gör Anvil Af Knukebo första starten efter incidenten 19 februari.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*