ATG Riders League kommer till Mantorp Hästsportarena!
ATG Riders League kommer till Mantorp Hästsportarena. Foto: Annie Engdahl

ATG Riders League kommer till Mantorp Hästsportarena!

Hoppningens nationella superserie med de stora prispengarna och fartfyllda hoppningarna fortsätter i höst med ännu en ny säsong. Nu står det klart med nästa säsongs tävlingsplatser och Mantorp Hästsportförening är en av arrangörerna.


Nästa säsong av ATG Riders League är nu spikad och det blir sex deltävlingar och totalfinal.  
Deltävlingen hos Mantorp Hästsportförening på Mantorp Hästsportarena går av stapeln vecka 37.  
 
- Vi är superglada att få den här möjligheten att arrangera ATG Riders League och visa att vi har kapaciteten och arenan för denna typ av event, säger Cornelia Lövgren, Ridsportansvarig på Mantorp Hästsportarena. 

Ligans upplägg är unikt i Sverige.  Delfinalerna avgörs i ett antal heat på två olika höjder, 1,35 och 1,50. Publiken bjuds på mycket fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten, som alltid rids på en lördag. Ekipagen med minst antal fel och som är snabbast går vidare till lördagskvällens finaler, där det finns mycket gott om prispengar att hämta. 
Den samlade prispotten i varje deltävling uppgår till minst 208 000 kronor. Till det kommer så kallade spurtpriser, utökade prispengar till de ryttare som tar hem både heat och Winning Round under samma delfinal.  
– Det är viktigt att vi har sponsorer och samarbetspartners som hjälper till att stärka den nationella sporten. ATG är en stark sponsor som erbjuder mycket prispengar på bra tävlingar – det är otroligt välkommet, förklarar Henrik Ankarcrona 

Under säsongen samlar ryttarna poäng i delfinalerna, där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show – 20 i Grand Prix-serien och 24 i 1,35-serien. 
– Det är mycket värdefullt att ge fler ryttare chansen att rida i en arena som Scandinavium. Att få vistas bland världsstjärnor i en sådan miljö är betydelsefullt, säger Henrik Ankarcrona.

Prissumman som delas ut i förra årets final var tangerat den högsta som hittills delats ut på en nationell hopptävling. Totalt rörde det sig om cirka 400 000 kronor. 
– Prispengarna är av stor betydelse för att locka de svenska toppryttarna att stanna kvar och tävla på hemmaplan, menar Henrik Ankarcrona.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*